DASEV Başkanı M. Nevzat Buyurgan, 15.03.2018 tarihinde Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 95. yılı törenlerine katıldı

DASEV BAŞKANI M. NEVZAT BUYURGAN, 15.03.2018 TARİHİNDE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN  ADANA’YA GELİŞİNİN 95. YILI TÖRENLERİNE KATILDI.

Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 95’nci yıl dönümü Adana Atatürk Parkı ve İstasyon meydanında tren garında düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı. Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Atatürk’ün milli mücadelenin ilhamını aldığı ziyaretin 1918’in ekim ayı olduğunu, tam sekiz ay sonra Samsun’da bağımsızlık meşalesini yaktığını ifade ederken, “Atatürk, Adana  eşrafı ile, valisiyle,  kıymetli vatanperverleri ile görüşmüştür ve onlar da ‘Paşam böyle bir ihtiyaç hasıl olduğunda biz arkanızdayız’ demişlerdir” dedi.

Cumhuriyeti temellendiren en önemli kaynaklardan bir tanesinin de Adana olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, “Milli kuvvetler gelişigüzel değil; Atatürk’ün kendi gönderdiği aydınlarla oluşmuştur. O dönem zor bir dönemdir, bir tarafta düşman, bir tarafta Halife’nin ordusu, bir tarafta yeni bir mücadelenin örgütlenmesi var. İslam alimi olarak Mehmet Akif  Ersoy, Atatürk’ün yanında durmuştur “dedi.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ADANA'YA GELİŞİNİN 95. YILDÖNÜMÜ- 15.03.2018

Paylaş