DASEV Başkanı M.Nevzat Buyurgan, 02.11.2017 tarihinde Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu(TURSAF) İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi 4. Olağan Çalıştayı’na katıldı

DASEV BAŞKANI M. NEVZAT BUYURGAN, 02.11.2017 TARİHİNDE PERŞENBE GÜNÜ TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİ DERNEKLERİ FEDERASYONU(TURSAF) İSLAM ÜLKELERİ SAĞLIK TURİZMİ VE 4. OLAĞAN ÇALIŞTAYI’NA KATILDI.

Hilton-SA Oteli’nde başlayan ve 5 Kasım’a kadar sürecek olan Çalıştaya Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Tevfik Yazan, Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Halis Bayrak, oda başkanları, doktorlar,  akademisyenler, sivil toplum ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, yurt içinde ve dışında faaliyet gösteren turizm acentesi temsilcileri katıldı.

Vali Mahmut Demirtaş,” Ülkemizde son yıllarda sağlık alanında yaşanan güzel gelişmeler, sağlıkta yaşanan değişim ve dönüşüm, ülkemizin özellikle Avrupa ve Ortadoğu bölgesinde bir çekim merkezine dönüşmesine neden olmuştur. Özel sektöre ait sağlık yatırımları, ülke genelinde açılan Entegre Sağlık Kampüsleri ve Şehir Hastaneleri ile sağlıkta devrim niteliğinde adımlar atılmıştır.

Atılan bu ciddi adımlardan ilimiz de payını almıştır. Bu kapsamda özel teşebbüsse ait sağlık yatırımları ve geçtiğimiz ay içerisinde hizmet vermeye başlayan Adana Şehir Hastanesi bu zincirin son halkasıdır. Adana Özel Sağlık Kurumları ve Devlet Hastanelerimizle, bölge ve komşu ülkelere yakın stratejik konumunu en iyi şekilde değerlendirecek ve ilimizin sağlık turizmi potansiyelini katlayacaktır.

 

Ayrıca 6 Kasım’dan itibaren, Katar’ın başkenti Doha ile Adana arasında Katar Havayolları tarafından direkt uçuşlara başlanacak. Böylelikle Doha-Adana arasında bir kardeşlik ve turizm köprüsü kuracağız. İnanıyorum ki, gerçekleştirilecek bu uçuşlarla Adana’nın hem ekonomisine hem de sağlık turizmine önemli katkılar sağlayacağız.

Sağlık hizmetlerinin her yönüyle ele alınacağı, İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi ve 4. Olağan Çalıştayının verimli geçmesini, alınacak kararların şehrimize, memleketimize ve insanımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu tarz çalıştayların ilimizde artmasını temenni ediyorum” dedi.

SAĞLIK TURİZMİ

Paylaş