DASEV Başkanı M.Nevzat Buyurgan, 29.10.2017 tarihinde 29 Ekim Cumhuriyet bayramı törenlerine katıldı

DASEV BAŞKANI M. NEVZAT BUYURGAN, 29.10.2017 TARİHİNDE ÇARŞANBA GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERİNE KATILDI.

Cumhuriyet’imizin 94. kuruluş yıldönümü, Adana’da coşkuyla kutlandı

29.10.2017 çarşanba günü, İlk olarak Vali Mahmut Demirtaş’ın, Valilik Makamında Cumhuriyeti’nin kuruluşu dolayısıyla tebrikleri kabulüyle başlayan kutlamalar, daha sonra Uğur Mumcu Meydanı’nda devam etti.

Törene, Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş, Adana Milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı, Tamer Dağlı, Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, askeri ve mülki erkân, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, Cumhuriyeti’nin 94’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla törende yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 94. yıldönümünü büyük bir coşku ve kıvançla kutladıkları günde, kutlamalara katılanları sevgi ve saygıyla selamladığı söyledi.

“Vali Demirtaş, Cumhuriyetin toplumun her kesimiyle işçisi, çiftçisi, köylüsü, memuru, esnafı, öğrencisi ile cumhurun tezahürü olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Bugün bize düşen görev, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak ve faziletlerini toplumumuzun her bir ferdine ulaştırmaktır “ dedi.

Vali Mahmut Demirtaş’ın konuşmasının ardından okullar arası yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verdi.

Halk oyunları gösterisi ile devam eden kutlamalar, vatandaşların alkışlayarak ilgiyle izlediği geçit töreninin ardından son buldu.

CUMHURİYET BAYRAMI

 

Paylaş