DASEV Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı Kadın Kolları Komitesi tarafından düzenlenen “Bahara Hoşgeldiniz” toplantısı 29.04.2017 tarihinde cumartesi günü saat 13.00’de Park Zirve toplantı salonunda yapıldı.

DASEV DARENDELİLER KÜLTÜR SAĞLIK VE EĞİTİM VAKFI KADIN KOLLARI KOMİTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN  “BAHARA HOŞGELDİNİZ” TOPLANTISI” 29.04.2017 TARİHİNDE CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 13.00’DE PARK ZİRVE TOPLANTI SALONUNDA YAPILDI.

Toplantıya, Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş’ın eşi Sayın  Beyhan Demirtaş, Çukurova Belediyesi ve Seyhan Belediye Başkanlarının eşleri, Adanada faaliyet gösteren dernek ve vakıfların başkanları, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi, DASEV Kadın Kolları Komitesi Başkanı Kadriye Güzel ve DASEV Başkanı M. Nevzat Buyurgan, DASEV Kurucuları ve eşleri, basın mensupları ve misafirler katıldılar.

Gençlik Kolları Komitesi üyesi Ebru Özata toplantının sunuculuğunu yaptı. “ Sayın hanımefendi, değerli misafirler, bizlere eşlik ettiğinizden dolayı hepinize şükranlarımızı sunarız. Ben Kadriye Güzel. Emekli Halkeğitimi öğretmeniyim. DASEV’in 2008 yılında kuruluşundan bu yana kurucu ve yönetim kurulu üyesiyim. Aynı zamanda dört çocuğun da anneannesi ve babaannesiyim. DASEV olarak amacımız tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte Adanamıza ve Ülkemize faydalı olmaktır. Vakfımıza öğrenci bursları ile bağış ve yardımlar konusunda desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlere küçük bir hediyemiz var. Hediyemiz olan çiçekler, rahatsızlığı nedeni ile şu anda aramızda olmayan Fidan Peyzaj sabibi Sahiha hanım tarafından hediye edilmiştir. Kendilerine geçmiş olsun diyorum. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlarken tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.

DASEV Başkanı M. Nevzat Buyurgan, “ Adana Valimizin değerli eşleri Sayın Beyhan Demirtaş Hanımefendi, Çukurova ve Seyhan Belediye Başkanlarımızın değerli eşleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı temsilcisi hanımefendi, Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi, Adana’da faaliyet gösteren dernek ve vakıfların değerli başkanları, Vakfımıza her vesile ile yardım ve desteklerini esirgemeyen güzide hanımefendiler, Vakfımızın toplantısına hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi.

Buyurgan, DASEV’in faaliyetlerini, üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak burs verilmesi, mesleki kurslar düzenlenmesi, SMS hizmetleri, sosyal faaliyetler ve sağlık hizmetleri olarak özetledi.

Buyurgan, Nitelikli ve kaliteli eğitimin,  bir ülkenin kalkınmasında en önemli unsurlardan biri olduğunu, AB ülkelerinin  çağdaş ve nitelikli eğitim sayesinde çok çalışarak ülkemizden elli yıl önde olduklarını ifade etti. Bu sebeple DASEV Vakfı olarak eğitime katkıda bulunmak amacıyla yoğun çaba göstermekte olduklarını söyledi.

Sayın Beyhan Demirtaş konuşmalarını yapmak üzere davet edildi.

Beyhan Demirtaş, Adana’ya geleli bir yıl olduğunu, bu süre içinde sürekli şehit cenazeleri nedeniyle çok üzüldüklerini ifade etti. DASEV’in çalışmalarından dolayı memnun olduklarını beyan ederek bu toplantıya davet edildiği için teşekkür ettiğini söyledi.

Bu arada sevgi evlerini sık sık ziyaret ettiklerini, burada kalan çocuklarımıza Devletimiz eğitim ve imkanlar sağladığını fakat bu çocuklara gönüllü aileler vasıtasıyla sahip çıkmak gerektiğini, bu çocukların bize ihtiyacı olduğunu, tüm sivil toplum kuruluşlarının yardımcı olmaları gerektiğini beyan etti. Bu çocukları kendi çocuğumuz gibi hayata hazırlamamız gerektiğini ifade etti.

Daha sonra pisikolog  Hatice Ertuğrula söz verildi. Sayın Ertuğrul, “Kimliklerimiz konusunda doğru bidiğimiz yanlışlar” adı altında bir konuşma yaptı ve toplantıya son verildi.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 DSC_7192

Paylaş