DASEV başkani m. Nevzat Buyurgan , 18 mart şehitleri anma günü ve çanakkale zaferi’nin 102. yildönümü törenlerine katildi.

DASEV BAŞKANI M. NEVZAT BUYURGAN , 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 102. YILDÖNÜMÜ  TÖRENLERİNE  KATILDI.

 

Adana Asri Mezarlık’ta bulunan Şehitlik Abidesi’nde düzenlenen törene Vali Mahmut Demirtaş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, askeri-mülki erkân ile kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyelerinin Şehitlik Abidesi’ne çelenk sunumuyla başlayan törende, Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Ardından askerler tarafından saygı atışı yapılarak, Türk Bayrağı göndere çekildi.

Vali Mahmut Demirtaş ise, Şehitlik Defterine şu düşüncelerini yazdı;

“Aziz Şehitlerimiz…Özgürlük ve bağımsızlık tutkusunun, vatan sevgisi ve imanla harmanlanarak, tarihe altın harflerle yazılan kahramanlık destanının 102. gurur yıldönümü olan “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nde saygı, şükran ve minnet duygularımızı ifade etmek manevi huzurunuzdayız.

İşgal kuvvetlerinin, cihan imparatorluğundan geride kalan son kara parçası olan Anadolu’dan tamamen yok etmek ve silmek istediği milletimizin, destansı mücadele ile küllerinden yeniden doğmasının adı olan Çanakkale Zaferi’nin 102.yıldönümünde bir kez daha haykırıyoruz;

Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu ve toplumsal barışımızı bozmaya yönelik bu hain saldırıların amacına ulaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizin bekası, milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden, her türlü zorluğa göğüs gererek, fedakarca görev yaparken kanlarını döken, canlarını veren siz Aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında bir kez daha söz veriyoruz” dedi.

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

 

Paylaş