Başkan m. Nevzat Buyurgan, büyük önder mustafa kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 94. yildönümü törenine katildi.

BAŞKAN M. NEVZAT BUYURGAN,  BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN  ADANA’YA GELİŞİNİN 94. YILDÖNÜMÜ TÖRENİNE KATILDI.

 Atatürk’ün  Adana’ya gelişi dolayısıyla Atatürk Parkı’nda başlayan törene Vali Mahmut Demirtaş, 6’ncı Mekanize  Piyade Tümeni Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, Aydın Uslupehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, askerler, polisler ve öğrenciler katıldı

Vali Mahmut Demirtaş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından Saygı Duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı’nın okundu.

Atatürk Parkı’ndaki törenin ardından Vali Mahmut Demirtaş ile diğer protokol üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Atatürk Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Meydanı’na ve oradan da Adana Tren Garı’nda geçti.

Burada, Atatürk’ün 15 Mart 1923’te trenle Adana’ya gelişi canlandırılarak, Atatürk fotoğrafları ve bayraklarla süslenen trenden inen bir gazi, Türk Bayrağını öperek, Vali Demirtaş’a sundu. Vali Demirtaş da bayrağı öperek teslim aldı.

Adana Garı önündeki düzenlenen törende konuşan  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  Hüseyin Sözlü, “Gazi  Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin egemenlik ve bağımsızlık planlarını Adana’da yapmış, Kurtuluş Mücadelesi öncesi ve sonrasında kente gelerek, Türk vatanının kurtuluş meşalesini  Adana’dan yakmış, bunu da ‘Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel  Adana’da doğmuştur’ diye belirtmiştir. Övünç duyuyoruz” dedi.

Daha sonra Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi’nde devam eden kutlamalarda Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri ‘Atatürk Fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdi.

15.03.2017

 

 

Paylaş