DASEV başkani m. Nevzat Buyurgan ve başkan yardimcisi Kadriye Güzel, Adana olgunlaşma enstitüsü’nün, kalkinma ajansinin desteği ile düzenlediği “boncuk boncuk çukurova” adli kitabin tanitim törenine katildi.

DASEV BAŞKANI M. NEVZAT BUYURGAN VE BAŞKAN YARDIMCISI KADRİYE GÜZEL, ADANA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ’NÜN, KALKINMA AJANSININ DESTEĞİ İLE DÜZENLEDİĞİ “BONCUK BONCUK ÇUKUROVA” ADLI KİTABIN TANITIM TÖRENİNE KATILDI.

Törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü  Turan Akpınar, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altınsu, Olgunlaşma Enstiüsü  Müdürü Meral Altınkaya , protokol ve konuklar katıldılar.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü, Çukurova’nın geleneksel el işi ürünlerinden olan boncuk oyaları ‘Boncuk Boncuk Çukurova’ kitabı haline getirdi.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki kadınların tam 3 yılda hazırladığı ‘Boncuk Boncuk Çukurova’ adlı kitapda,  Çukurova’ya özgü geleneksel el sanatı ürünleri, oya işlemeler ve süs eşyaları fotoğraf ve bilgileri yer alıyor. Türkçe ve İngilizce açıklamalar eşliğinde okuyucuya sunulan kitap 371 sayfadan oluşuyor.

Düzenlenen tanıtıma kent protokolünün yanı sıra Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nde eğitim gören çok sayıda kadın katıldı. Oya kültürünü tanıtmak için bahçede oya işleyen kadınlara stant açılırken, mankenler oyalardan yapılmış taçlar ve geleneksel kıyafetlerle gelen kişileri karşıladı.

 

“Boncuk Boncuk Çukurova” kitabı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ münasebetiyle törene katılanlara hediye edildi.

Kitabın, kaybolan değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması bakımından da değerli olduğu ifade edildi.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Meral Altınsu, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altınsu ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş konu ile ilgili birer konuşma yaptılar.OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ

Paylaş