DASEV’e arsa bağışı yapıldı

DASEV’E ARSA BAĞIŞI YAPILDI

 DASEV Başkanı  M. Nevzat Buyurgan Vakıf merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya , yönetim kurulu üyelerinden, başkan M.Nevzat Buyurgan, II.Başkan Nadir Özata, Başkan Yardımcıları Kadriye Güzel, İlhan Aksan, H.Ali Hıradağı, Selahattin Akkaş, M.Mehmet Sungur katıldılar.

Buyurgan, “ Bu güzel haberi sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

İsminin açıklanmasını şimdilik istemeyen Adanalı bir hayırsever tarafından toplam yedibin metrekareye yakın dört parça arsa bağışlandığını ifade etti.

Buyurgan, geçen yıl Sayın Mustafa Kaya’nın , Darende’de bulunan  TOKİ evini bağışladığını açıklamasından sonra,  Vakfımıza  bu arsa bağışı yapılmasının son derece önemli olduğunu ve bu bağışların bundan sonra yeni bağışların yapılmasını teşvik edeceğini belirtti.

Buyurgan, sevgili Peygamberimizin ilk arsa bağışını yaparak vakıf geleneğini bin üçyüz sene evvel başlattığını, vakıf  faaliyetlerinin Osmanlı dedelerimiz tarafından   etkin bir şekilde uygulanarak , bir çok vakfın günümüze kadar yaşadığını söyledi.

Vakıfların kalıcı olması ve gelecek nesillere de hizmet edebilmesi için, vakfa sürekli gelir sağlayan  taşınmaz mallara ve tesislere  sahip olması gerektiğini ifade etti.

Kaliteli ve planlı eğitimin insana yapılan en önemli yatırım olduğunu,  eğitime yapılan yardımların da  hayırların  en güzeli  olduğunu beyan etti.

Buyurgan,”Yapılan ve yapılacak taşınır ve taşınmaz bağışlar için hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz, bağışların devamını bekliyoruz” dedi.

Paylaş